Sunday, September 27, 2009

Echipele ...

... sunt si vor fi nucleele de baza ale tenisului nostru scump atat la vedere cat si la substrat, un motto auzit in soapta din in ce in ce mai mult pe la colturile dreptunghiului  rosiatic. Tenisul isi traieste nostalgia vremurilor de odinioara si se incapataneaza sa isi continue nepasarea inainte fara a schita vreun gest contradictoriu, accelerand cu greutate spre o directie aparte.
Unde sunt echipele?
Niciunde si peste tot, raspunsuri alambicate ce starnesc contrariul realitatii zilei de azi. Traiesc in virtutea inertiei sub forma unor campionate nationale abandonate, competitii singulare ce intregesc litera cu litera titlul acestui articol. Si cam atat.
Dar tenisul se joaca in doi, probabil uneori si de aceeasi parte a fileului. Nu e usor sa faci diferenta, dar atunci cand reusesti culegi ceva mai mult decat un simplu "unu": o echipa. Ai mereu nevoie de ea, caci altfel cum ai mai putea juca? Simplu ... doar la simplu. Si viata merge inainte.
As indrazni prea mult sa sugerez nuante? Nu. Doar sa amintesc celor cativa ca de la baza pleaca varful, ce e drept uitand inca o data ca de la zero avem si plus avem si minus. Nu am fost bun la matematica, dar am inteles ca numai intr-un singur sens piramida poate fi inversata: catre zero. Esentialul il puteti culege totusi acum.
Batranii spun babeste ca echipele ar putea salva constructia generatiilor. Ca ele ar putea cali la rece viitorii solisti ai sportului alb. Ca ele imbina ceea ce are nevoie sportivul. Asta o spun ei antrenorii. Tot ei privesc blajin in jurul lor coaguland praful imprastiat de vant: "a fost odata!"
Cu drag,

5 comments:

florin said...

Puteti sa ne spuneti care mai este situatia in FRT? Am vazut ieri ca Ruxandra Dragomir nu a participat la premierea BCR Open Romania. Nu stiu cat de normal este acest lucru si a cui este vina. Cu stima, un fan al tenisului.

coach said...

1. Nu ma pot pronunta despre situatia din interiorul FRT din simplul motiv ca in acest moment apele sunt tulburi, iar orice analiza din exterior (fara a cunoaste detalii importante )poate fi interpretata eronat. Am citit in Evenimentul Zilei insa cateva articole destul de incisive.
2. Turneul BCR Open Romania este un turneu privat ce nu are legatura cu FRT ca si organizare. Se plateste o licenta ATP-ului, iar toate fondurile de premiere/organizare provin din mediul privat. Organizatorul invita pe cine doreste la actiunile desfasurate in timpul turneului, nu trebuie sa existe un motiv sau criteriu anume pentru a face asta. Nu stiu cat de normala este decizia de a nu invita presedinta forului de specialitate, insa cert este ca animozitatile sunt intense intre "tabere". Puteau fi invitate sau ignorate orice alte persoane, repet, organizatorul isi manageriaza bucataria interna in functie de interesele si obiectivele propuse.

coach said...

@florin - articolele din Evenimentul Zilei
1)http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/869395/Rascoala-de-proportii-in-tenisul-romanesc/
2)http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/869537/Dragomir-isi-da-afara-stafful/
3)http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/869319/Haradau-si-Nastase-tun-de-200000-de-euro/

florin said...

Multumesc pentru raspunsuri; articolele din EVZ le-am citit si eu, mi se pare destul de incorect sa nu fie prezentata mai detaliat si opinia Ruxandrei Dragomir.

coach said...

Cu siguranta Ruxandra va face o declaratie vis-a-vis de randurile scrise "la comanda". Personal insa sunt dezamagit de aceste sicane ce deviaza de la drumul principal, amanunte interne ce nu fac altceva decat sa ingreuneze dezvoltarea tenisului asa cum cei ce il practica si-l doresc.
PS: "la comanda" pentru ca inca o data aplicam puciul mediatic de o singura parte pentru a ponegri cealalta parte. Miza?
Cu drag,