Saturday, November 21, 2009

Adunarea Generala a FRT - in direct

Dragii mei,
Adunarea Generala a FRT a inceput la ora 12.15 si vom parcurge pas cu pas ce se intampla in sala.
Totul prin comment-uri. Scrieti! Comment-urile sunt la liber, ele nu trebuie aprobate.

65 comments:

coach said...

Titi Haradau doreste sa ia cuvantul pentru a infirma afirmatiile grave aduse persoanei lui si a lui Ilie Nastase. AG si Ruxandra Dragomir nu il lasa pt ca nu este pe ordinea de zi.

coach said...

Ilie Cojan si Marius Comanescu - comisia de validare a voturilor. Propusi si acceptati

coach said...

votul electronic - se va supune la vot - aprobat

coach said...

PS: sunt unii membri pe care nu i-am vazut niciodata. Nu ca ar avea vreo importanta, dar ma intreb: unde am fost eu pana acum in tenis? Pentru cei mai in varsta pe care nu ii cunosc imi asum vina ca deh!!! Dar datorita faptului k multi sunt cam tinerei, ufff, chiar ma intreb din nou: ce votam noi aici?

coach said...

prescrierea unei sume de aproape 184.000 lei pentru diferite inadvertente contabile de-a lungul timpului - supunere la vot

coach said...

aprobat, suma trece la profit si pierderi cu 58,49% din voturi

coach said...

16.000 ron - avans cupa davis, telefonul dlui Haradau si cateva sume de avans. Haradau recunoaste sumele aferente si e de acord sa le plateasca.

coach said...

Zacopceanu - prezentare statut vicepresedinti

coach said...

Sanda ataca pe Zacopceanu - "nu ati fost in stare sa prezentati modificarile statutului, ati facut propaganda"

coach said...

Dan Chitic - prezinta proiectul Ruxandrei Dragomir. Vasile Taroiu preia cuvantul si doreste sa puncteze ca puterea o are membrii, nu executivul!

coach said...

Dumitru Haradau propune la randul lui un statut - cel existent ( nu este aprobata cererea pe motiv ca trebuia depus inainte cu 15 zile ). Aurel Chizosan atentioneaza la randul lui ca si dansul are un statut de prezentat.

coach said...

Dan Chitic, jurist - prezentare scurta si la obiect despre modificarile de statut propuse de Rxdra Dragomir.

coach said...

se discuta in contradictoriu ce statut sa se discute: al presedintei sau al vicepresedintilor?

coach said...

87,74% s-a votat ca proiectul Ruxandrei Dragomir sa fie discutat cu amendamentele ( unde e cazul ) ale vicepresedintilor. Incepe alegerea! Dan Chitic - prezentator

Anonymous said...

Super!!!!!!!!!!

coach said...

deocamdata liniste, se voteaza inceputul, toata lumea e de acord caci sunt lucruri generale. S-a redus timpul de votare de la 20 de sec la 10 sec

coach said...

liniste, se voteaza repede, totul e clar - deocamdata

coach said...

discutie aprinsa pe legea sportului vis-a-vis de organizarea competit internat pe teritoriul romaniei - WTA si ATP nu au nevoie de aprobarea FRT, desi legea sportului specifica clar acest lucru. Votat ca in statut sa apara aprobarea FRT

coach said...

afilierea la FRT - taroiu propune ca orice membru sa aiba cel putin un contract de inchiriere sa ateste ca isi desfasoara activitatea in tenis. Cluburile sa aiba obligativitatea ca la afiliere sa detina baza sportiva de tenis prin diferite forme juridice - cu un minim de 2 terenuri de tenis. Ele exista la un alt articol, deci votat art 14 nemodificat

coach said...

solicitarea de afiliere - continutul unei astfel de cereri - sa se prezinte dovada clara a unei baze sportive. Votat

coach said...

oraganele FRT - si incepe frumusetea razboiului. Vicepresedintii includ presedintele ca membru al Consiliului Director, in timp ce presedintele le separa ca si factori de decizie. Haradau: "unde este adminsitrativul?" raspunde S Matei: "Aceasta este o intrebare necalificata!"

coach said...

Cojan specifica din legea sportului: "Consiliul director asigura punerea in aplicare a hotararilor AG, nu conduce intre cele doua AG!" Haradau se implica: "Sunteti nebuni?, daca nu va pricepeti sa faceti un statut nu va bagati" raspunde S Matei:"V-am lasat atata timp!"

coach said...

Cojan continua cu legea sportului si atrage atentia ca trebuie respectata legea sportului asa cum e publicata. Ursuleanu nu e de acord ca Consiliul Director sa asigure punerea in aplicare a deciziilor, ci "presedintele! asta e presiune la adresa CD" Chitic:"legea sportului asta specifica, asta se face!"

coach said...

votat conform legii sportului

coach said...

Ursuleanu:"ce inseamna colaborator al securitatii?" vis-a-vis de condiiile de participare a cuiva la alegeri? Votat ca fostii colaboratori ai securitatii nu au voie sa fie alesi

coach said...

Taroiu:"invitat la AG sa fie invitat de catre un membru al FRT" Exceptie face presa sau media - invitate de FRT. Sanda:"Propunerile sa fie adresate FRT sau CD pt a nu suprapopula sedintele!"
Decizie - Adunarea Generala NU mai este publica, accesul din afara e doar cu invitatii aprobate de Consiliul Director, cu exceptia mass-media ce nu are nevoie de aprobare!!! Publicul poate fi insa scos din AG dc 50+1 din membrii AG cu drept de vot decid asta, inclusiv media Votat!

coach said...

Cojan:reprezentantul unei structuri sa fie membru al acelei structuri. Votat

coach said...

Votul proportionat-ponderat in AG al fiecarui membru vis-a-vis de hotararile luate ( cvorumul ramane cu 1 vot 1 membru, e separat ):
<20 sportivi = 1 vot
>20 sportivi<51 sportivi = 2 voturi.
>51 sportivi - 1 vot suplimentar la fiecare 50 de sportivi.
Nevotat!
Discutii aprinse!

coach said...

Nevotat <50 = 1 vot
> 50 = 2 voturi
Votat 1 vot!
Gabi Sandulescu specifica:"un membru cu activitate are aceleasi drepturi cu unul care nu face nimic, obligatii insa nimic, in special munca!"

coach said...

AG extraordinara este convocata in aceeasi zi la diferenta de doua ore fata de AG ordinara ce nu a indeplinit cvorumul necesar desfasurarii ( fata de a doua zi ca pana acum ). Votat

coach said...

pauza de 20 de minute!

coach said...

inapoi in sala!

coach said...

Dan Chitic incepe cu art 35. Incepp frictiunile usoare

coach said...

alegerea si mandatul presedintelui. Cojan:"presedintele sa aiba un numar de cluburi ce il propun". Votat 20 de cluburi. Mandatul presedintelui: 2 mandate de 4 ani. Votat

coach said...

Atributiile presedintelui - Zacopceanu: "avem comentarii ce deosebesc cele doua statute, dupa cum vedeti presedintele face totul!" - atentionare la faptul ca presedintele face totul conform statului Sandei Dragomir. Taroiu:"ne trebuie totusi un manager in conducerea FRT ce nu trebuie sa fie din tenis" - vis-a-vis de faptul ca prin propunerea Sandei postul de director general dispara in favoarea unui prim-vicepresedinte ales din vicepresedintii alesi pe zone.

coach said...

discutii aprinse: cine conduce FRT? Presedintele sau Consiliul Director?

coach said...

se citesc atributiunile Consiliului Director - pt a se putea face comparatie cu cele ale presedintelui. Discutii si mai aprinse

coach said...

se voteaza ALINIAT cu ALINIAT la atributiunile presedintelui!!!

coach said...

Titi Haradau arunca hartiile si arunca telecomanda de vot! A parasit sala. Chizosan incepe sa ridice tonul, Sanda il calmeaza!

coach said...

Discutia e blocata de minute bune pe problema alegerii prim-vicepresedintelui de catre presedinte dintre vicepresedinti

coach said...

Votat in totalitate - propunerea de statut a Ruxandrei vis-a-vis de atributiunile presedintelui

Anonymous said...

Daca se desfiinteaza functia de Dir. gen. -atenci la viitoarele alegeri Matei va fi prim-vice?

coach said...

Taroiu:"ne trebuie un manager general separat de un prim vicepresedinte; si un consiliu director puternic caci el este reprezentantul cluburilor, nu un singur presedinte" Sandulescu:"niciun vicepresedinte nu va veni sa stea in Bucuresti zilnic pentru a conduce FRT din moment ce el e ales de zone ale tarii"
Discutii aprinse

coach said...

raspuns la intrebare: Silviu Matei va trebui sa candideze pentru functia de vicepresedinte in AG si daca va fi ales el poate fi numit de presedinte ca si vice-prim. In acest moment el este demis de la data intrarii in legalitate a prezentului statut ( care inca mai are multe de stabilit ). Dar nu se pune prbl ca Silviu sa fie viceprim, se pune prbl eliminarea unei functii fara a avea votul membrilor FRT-cluburile asa cum e acum.

coach said...

Raspuns 2: tot executivul e ales de AG. Se sustine insa ideea de a avea un manager general incadrat in urma unui concurs. Silviu Matei:" se pune problema compatibilitatii cu presedintele, caci altfel se isca inadvertente imediat. Presedintele ale dreptul sa isi aleaga echipa!"

coach said...

Taroiu si Zacopceanu:"manager general prin concurs, trebuie un sef la executiv, nu putem avea un viceprim ce si voteaza si conduce!" - se evita cumulul de functii din trecut de tip Haradau

coach said...

Propunere - primvicele sa nu aiba drept de vot in Consiliul Director! Ceea ce duce la excluderea lui din CD ce are atributiuni clare de vot ( dupa discutiile imediat urmatoare )

coach said...

solutia: presedintele numeste primvicele dar nu va mai avea atributiuni executive. Primvicele este ales dintre vicepresedintii alesi pe zone de catre Adunarea Generala. Primvicele e denumit director general! Votat cu 80,52% Avem o noua functie de director general!

coach said...

Practic, proiectul Ruxandrei a fost aprobat aproape in totalitate la capitolul atributiunile presedintelui - unul din marile capete de afis ale luptei dintre presdinte si CD

coach said...

se discuta atributiunile CD si alegerea sau revocarea membrilor CD - in special zonele
Sala s-a golit simtitor!

coach said...

Ovidiu Pop:"zonele sunt extrem de putine vis-a-vis de numarul de judete dintr-o zona" S Matei:"se pot micsora judetele dintr-o zona si mareirea nr de zone, dar trebuie supuse la vot, daca se doreste!"

coach said...

Ursuleanu:"propun sa numaram membrii din sala pt ca nu mai avem cvorum. S Matei ii raspunde direct:"cvorumul este la inceput, daca acum nu mai sunt membrii inseamna ca nu mai au nimic de spus, dar cvorumul a fost atins" Fault tehnic si Ursuleanu e trimis la vestiare cum se spune la fotbal

coach said...

Ca urmare a interventiei lui ovidiu pop o zona se imparte in doua si anume zona Transilvaniei. Votat

coach said...

Imi cer scuze daca la penultimul articol am adaugat impresia personala, dar S Matei a fost prea bestial la felul cum a raspuns vicelui Ursuleanu

coach said...

Consiliul Director: 9 membri
- 1 presedinte
- 8 membrii alesi: 1 primvice si 2 vicepresedinti
Votat.

coach said...

se voteaza articole legate de comitetul executiv

coach said...

S Matei si Dan Chitic se implica in continuare in sustinerea prelegerilor, ceea ce e de remarcat.

Anonymous said...

"prelegerilor"?

coach said...

Se voteaza in liniste fiecare articol, nu mai sunt obiectiuni majore sau adaugiri. Sala devine din ce in ce mai goala.

coach said...

Raspuns: sunt singurii care explica si discuta propunerile de statut, vicepresedintii au amutit total - razboiul lor a luat sfarsit odata cu votarea atributiunilor presedintelui. Dpdv al meu. Membrii cu drept de vot si Ruxandra asista si voteaza ( fara Sanda bineinteles )

coach said...

masurile disciplinare membrilor de vot ce nu participa la AG - implementare si aplicare. La 2 absente consecutive se pierde calitatea de membru si se poate reafilia parcurgand toate etapele de afiliere initiere

coach said...

scz - etape de afiliere initiale, adica cele normale. Votat!

coach said...

Felicitari! Avem un nou statut al FRT!
orele 20.30

coach said...

Pana maine comment-urile sunt libere, va puteti spune parerea cum doriti sau credeti. Atentie insa la limbaj.
O seara buna,
Cu drag

Gabi said...

Buna treaba Ovidiu! Mersi ca ne-ai introdus si pe noi in atmosfera de acolo.