Monday, February 23, 2009

Regina castiga balul

Ruxandra Dragomir este presedintele Federatiei Romane de Tenis, un titlu castigat dupa un turneu atipic si cu atat de multe subterfugiuri. Ma opresc la a spune ca munca e rasplatita din plin, cateodata, pana si in Romania, din punct de vedere personal considerand ca Sanda a fost singura ce si-a pregatit campania, a investit in ea si a dus-o pana la capat crezand ca se poate si cu onestitate sau cel putin fara jocuri de culise. Iar pentru asta felicitari.
Sunt si altele ce inclina balanta nefavorabil, dar fiecare avem si bune si rele. Sper insa ca intr-un viitor sa pot sa le clarific, dar in acelasi timp sper sa nu primesc razbunare, ci combativitate, daca se poate constructiva.
Scriam cu ceva vreme in urma ca daca Obama e primul presedinte de culoare al USA, nu vad de ce nu ar fi posibila si o femeie la Casa Alba a tenisului romanesc ... lumea are nevoie de schimbare radicala si in situatii de criza se aleg, iata, solutii de criza. Nu pot spune ca am fost pro sau contra Sanda, asa cum inca o data returnez simplu la afirmatiile celor ce, din pura speculatie sau nu, au asociat persoana mea cu vreun candidat. Mi-am exprimat opiniile de fiecare data, creionand critic unele lucruri asa cum eu am avut ocazia sa le vad sau simt, dar si in acest moment raspunsul e acelasi la intrebarea: Eu cu cine votez? Sunt in Germania la turnee cu sportivii, dar inainte de a pleca am fost intrebat cele de mai sus. Chiar nu aveam raspuns, pentru mine niciunul dintre candidati nereusind sa influenteze cumva raspunsul ... pe niciunul. Nu am fost la vot, ci o alta persoana delegat a clubului, astfel ca am ramas pana la urma impacat cu decizia de indecizie.
Nu m-am implicat in vreo tabara, cu atat mai mult nici nu am participat la vreo actiune a vreunei tabere. Am ramas independent, dar am mai si scris din cand in cand cate ceva despre luptele la forul inalt, fara a incerca sa denigrez sau sa promovez pe cineva. Pur si simplu pentru ca acelea au fost opiniile unui antrenor, fie el cum o fi.
Avem un presedinte, e timpul sa ne apucam de treaba. Nu stiu cat de bun va fi sau daca e alesul optim, stiu insa ca daca va fi o echipa, vom reusi si in tenis. Pentru ca avem sportivi de valoare, specialisti de valoare, un tenis de valoare.
E timpul de maturizare, e timpul de dezvoltare ...
Cu drag,

1 comment:

Anonymous said...

Plecat fiind nu cred ca ai prins faptul ca "regina" trebuie sa organizeze Cupa D in cateva zile iar in federatie nu exista nici-un ban :))

Ai pierdut un spectacol in direct intre ea ( invitata la gsp ) si ilie nastatse ( telefon ) :P

Succes la turneu