Sunday, December 14, 2008

Sahul zilnic

Bag cheia in contact, astept cateva secunde pana motorul toarce un pic mai lin, schimb canalele de radio pana ma opresc la unul ce simpatizeaza cu starea de moment si accelerez usor schimband dintr-a-ntaia in a doua. Semnalizez la stanga, urmez intentia. Apoi dreapta, intru pe straduta principala, simt cum se incalzeste oleaca in habitaclu si extaziat ma linistesc instantaneu caci am demarat cu succes catre antrenament. Iar stanga, stanga din nou, intru pe banda mea de mers, ajung la Big Berceni si ... frana. Pietonii trec prin fata, prin stanga, prin dreapta, prin spate, peste tot, ignorand total caroseriile de tabla. Mda. Dar mai fac un metru si iar ... frana. Melodiile incep sa se schimbe treptat, acele ceasului in concordanta, numai pozitia masinii mele ramane aproape pe loc. Avansez chinuit aducandu-mi aminte de orele de chimie din liceu in care progresul era la fel de greoi si sper ca in curand sa nimeresc un culoar de linie de tramvai pe care sa o zbughesc cumva, caci pana cand sa tina criza?
Au trecut 20 de minute si am ajuns in sfarsit la liman. In fata mea, Vacarestiul in toata splendoarea lui isi deschide amforele invitandu-ma la sah. Intr-o fractiune de secunda cuprinzi toate culoarele, toate piesele de pe tabla, toate mutarile logice, apoi ilogice, dai drumul la ceas si ... mai ramane o intrebare: sefu', respectam regulile sau merge cum o fi?
Nimeni nu raspunde, poate doar reculul constiintei proprii. Daca o ascult, intru inapoi la ora de chimie. Daca nu, risc sa ajung la o dicutie filosofica cu militianu'. Fie ce o fi . Bag in viteze, intru pe avarii, fac stanga la primul scuar de tramvai, traversez tot ce inseamna beton bulevardist, dreapta repede printre blocuri, dau prioritate la ce vine ... yuhuuuu, i-am pacalit. Extaz maxim once again, adrenalina reusitei si ... frana. Am ajuns la prima mare intersectie!
Ma desumflu repede caci parca e un cosmar. In fata blocat. In spate blocat. Printre noi aceeasi pietoni misuna de zor. Si eu? "Well done" aud in surdina, "the first level succesfully completed" ... "press start to begin the second level" ... si uite asa incepe noua confruntare de sah. Si inca una. Si inca una.
Intr-un final ajungi la destinatie, epuizat atat mental cat si fizic. Te dai jos din masina, tragi aerul rece in piept si pornesti la drum intr-o noua zi. Ce a fost mai usor a trecut, acum incepe greul.
Cu drag,

No comments: